Oglas za prijem u radni odnos na određeno vreme Medicinska sestra tehničar

Obaveštenje
January 26, 2021
JAVNI OGLAS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS DOKTORA MEDICINE
May 26, 2021
Show all

Oglas za prijem u radni odnos na određeno vreme Medicinska sestra tehničar

Specijalna bolnica za reumatske bolesti Novi Sad

Futoška 68

Novi Sad

Na osnovu člana 7. i 8. Posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave (”Sl. glasnik RS” br. 96/2019 i 58/2020), v.d. direktor Specijalne bolnica za reumatske bolesti Novi Sad raspisuje:

JAVNI OGLAS

ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

na određeno vreme sa punim radnim vremenom

zbog zamene odsutnog zaposlenog

MEDICINSKA SESTRA/TEHNIČAR NA OSTALIM BOLNIČKIM ODELJENJIMA

– 1 (jedan) izvršilac

Opis poslova: Obavlja prijem, smeštaj i uključivanje pacijenata u higijensko-dijetetski režim i upoznavanje pacijenta sa kućnim redom Specijalne bolnice; Sačinjava plan zdravstvene nege i vodi evidenciju sestrinskih aktivnosti; Uzima sestrinsku anamnezu i vodi propisane medicinske evidencije i zdravstvenu statistiku pacijenata; Obavlja zdravstvenu negu uz primenu odgovarajućih standarda, prati opšte stanje pacijenata, meri i evidentira vitalne funkcije i druge pokazatelje zdravlja po odredbi lekara; Započinje i sprovodi medicinske procedure i aktivnosti ordinirane od strane lekara; Vrši povremeni-redovni ili povećani nadzor u zavisnosti od stanja bolesti i stanja opšteg zdravlja pacijenta; Zbrinjava pacijenta terapijski, higijenski uz ostvarivanje profesionalne komunikacije, po potrebi hrani pacijenta; Daje pacijentima od strane lekara propisanu terapiju; Odvodi pacijente na dodatna laboratorijska ispitivanja ili snimanja ili uzima potrebne uzorke za analizu; Planira sve potrebne aktivnosti i učestvuje u viziti; Popunjava prijave zaraznih, veneričnih i malignih bolesti ukoliko su otkrivene odnosno uočene; Pregleda, sređuje i vrši raspodelu prispelih analiza; Vodi evidenciju svih utrošaka učinjenih u procesu nege i lečenja (lekovi, sanitetski i drugi medicinski materijali i dr.); Obavlja i druge poslove iz svoje oblasti samoinicijativno ili po nalogu; Sve poslove obavlja u skladu sa pravilima struke, utvrđenim standardima i po uputstvu lekara.

Uslovi:

  • IV stepen stručne spreme,
  • završena srednja medicinska škola,
  • položen stručni ispit,
  • licenca,
  • šest meseci radnog iskustva u navedenom zvanju.

Uz prijavu, u kojoj je potrebno navesti za koje poslove se prijavljuju, kandidati podnose kratku biografiju i dokaze o ispunjenosti uslova oglasa.

Kao dokazi o ispunjenosti uslova oglasa podnosi se diploma o završenoj školi, uverenje o položenom stručnom ispitu, dozvola za rad-licenca izdate od nadležne komore ili rešenja o upisu u komoru (ako kandidat nije u radnom odnosu), dokaz o radnom iskustvu (potvrda poslodavca, ugovor o radu, radna knjižica ili drugi dokaz o radnom iskustvu).                 

Dokazi o ispunjenosti uslova oglasa podnose se u overenoj fotokopiji.

Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objavljivanja oglasa.

Prijavu sa dokumentacijom dostavljaju se u zatvorenim kovertama na adresu: Specijalna bolnica za reumatske bolesti Novi Sad, ul. Futoška 68, sa naznakom „Za javni oglas za radno mesto – Medicinska sestra/tehničar na ostalim bolničkim odeljenjima“.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Izbor između prijavljenih kandidata vrši se na osnovu priložene dokumentacije iz koje se ceni ispunjenost uslova.

Kandidati mogu biti pozvani radi pružanja dodatnih podataka koji mogu biti potrebni za odluku o prijemu (radno iskustvo u struci, prosečna ocena tokom školovanja, dodatno obrazovanje ili osposobljenost, dužina trajanja školovanja, itd).

Ako poslednji dan roka pada u neradni dan (subota i nedelja) ili na dan državnog praznika, rok za podnošenje prijave ističe prvog naradnog radnog dana.

Odluka o izboru kandidata biće doneta u roku od 30 dana od dana isteka roka za prijavu kandidata.

V.D. DIREKTOR

_________________________

 Prof. dr  Ksenija Bošković 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *